HVAD ER KOSTVEJLEDNING?

Kosten kan opfattes som en måde vi taler med vores krop på. ”Taler” vi pænt til kroppen med en sund og nærende kost, svarer den igen med overskud og velvære.

”Taler” vi derimod grimt til kroppen med en usund og næringsfattig kost, svarer den igen med forskellige symptomer og smerter eller sygdomme af forskellig art.

Jeg kan hjælpe dig med at reducere årsager til ubalancer, smerter og forskellige symptomer i din krop. Det gør jeg ved, at vi i fællesskab justerer og optimerer dine kostvaner. Jeg hjælper dig med at sammensætte din krops brændstof (din kost), så din motor (kroppen) kan køre langt på literen og ikke danner for mange affaldsstoffer, som belaster dig.

Jeg rådgiver dig endvidere om din krops særlige behov for vitaminer, mineraler, fedtstoffer og urter.

Kostvaner og livsstil har stor betydning for udvikling af livsstilssygdomme – det er klogt at forebygge ellers kommer symptomerne langsomt snigende, men husk – det er aldrig for sent at gøre noget og selv små forandringer kan have stor betydning.

Gennem kostvejledning kan vi i fællesskab blandt andet arbejde med nedenstående ubalancer og symptomer og påvirke kroppen i en retning mod færre symptomer og bedre balance.

 

  • Mangel på energi og overskud i hverdagen – føler du dig træt og udbrændt?
  • Overgangsalder – lider du af hedeture og svingende humør?
  • Overvægt – har du svært ved at komme ned i vægt eller holde vægten?
  • Stress – føler du dig stresset?
  • Sukkerafhængighed – er du afhængig af kage, is, slik eller sodavand?